FOTO: Izstādē «Riga Food 2019» pārstāvēti arī mūspuses uzņēmumi

Latvijas un citzemju meistaru sarūpēti gardumi, neredzēti produktu iepakojumi, kā arī oriģināli galda piederumi. Šīs un bezgala daudz citas lietas vēl šodien skatāmas starptautiskajā pārtikas izstādē «Riga Food 2019».

Rīkotāju pārstāve Inese Libere precizēja, ka kopumā izstādē piedalās 700 uzņēmumu no 37 valstīm, tostarp 40% ir Latvijas ražotāji, 23% - Latvijas importētāji un pakalpojumu sniedzēji un 37% - ārvalstu uzņēmēji. No ārvalstīm lielākoties piedalās lielie uzņēmumi, kas meklē jaunus noieta tirgus. Pirmo reizi izstādē aplūkojami uzņēmumi no Baškortostānas, Lielbritānijas un Rumānijas.

Šogad izstādē  apskatāmi 16 kopstendi no Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Meksikas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Uzbekistānas, Polijas, Ukrainas un Hersonas apgabala, Krievijas, Baškortostānas, Tulas apgabala un Altaja novada. 

Latvijas nacionālo kopstendu pārtikas jomā pārstāv 22 uzņēmumi - "Almarini", "Alija Starkelsen", "Dimdiņi", gaļas nams "Ādaži", "Kronis", "Lat Eko Food", "LKOM", "Jaunpils pienotava", "Mosenc", "Perfecto", "Skrīveru saldumi", "Top Food", "Valežs", "Very Berry" un vairāki Latvijas Maiznieku biedrības pārstāvji. 

Savukārt Latvijas novadu hallē ar savu gastronomisko piedāvājumu startē Latvijas novadu mazie un vidējie uzņēmumi un mājražotāji.

Šogad izstādē piedalās arī Iecavas novada uzņēmums AS “Balticovo”, prezentējot jauno produktu līniju “EVA” Tetra Pak iepakojumā. Uzņēmuma pārstāve Zane Zonne atklāja, ka “Balticovo” izstādes apmeklētājus iepazīstināja ar jauno līniju “EVA”, kura šī gada nogalē ierastās plastmasas “olupudeles” vietā veikalu plauktos būs atrodami videi draudzīgā "Bio-Based Tetra Pak" iepakojumā.

Kamēr līdz produktu nonākšanai veikalu plaktos vēl jāuzgaida, līdz pat sestdienai interesenti ir aicināti uz olu kulteņa un pankūku degustāciju, kā arī iepazīties ar jauno produktu līniju “EVA” un pārējo dalībnieku stendiem.

Pēdējā brīdī  no dalības izstādē bija jāatsakās Iecavas uzņēmumam "Gardumu avēnija". Konditorijas meistare un "Gardumu avēnijas" līdzīpašniece Inga Vēgnere-Albuže stāsta, ka nācies izpildīt apjomīgu pasūtījumu un nepietiekošās kapacitātes dēļ izstāde šoreiz izpalikusi. I. Vēgnere-Albuže atzinīgi vērtē dalību šāda mēroga pasākumā. Pērn noslēgts sadarbības līgums ar kādu franču virtuves kafejnīcu Rīgu, kurai piegādāti "Gardumu avēnijas" izstrādājumi. "Tā ir iespēja sevi pieteikt plašākai auditorijai, kaldinot savu atpazīstamību lielākos mērogos," teic I.Vēgnere-Albuže, piebilstot, ka galvenokārt pasūtījumi ir no Iecavas, Bauskas un Rīgas, bet kāzu sezonā no visas Latvijas.

Izstādē no mūspuses var sastapt arī Bauskas biznesa inkubatora dalībniekus Dairu Jātnieci un Mārtiņu Pūpolu ar pavisam jaunu produkciju –pieciem gardiem  un veselīgiem sīrupiem, gan mežotnieci Ilzi Rammu ar smiltsērkšķu produkciju.

Pievieno komentāru

Vietējās ziņas

Uz bauskasdzive.lv pilno versiju