Baušķenieks iegūst godalgotas vietas barbekjū čempionātā Lietuvā 3

Baušķenieks Kristaps Ozols izveidojis zīmolu «Oak’a BBQ», kas piedāvā barbekjū (BBQ) mērces un garšvielu maisījumus.Viņa BBQ komanda 28. un 29. septembrī piedalījās atklātajā BBQ čempionātā Lietuvā, Druskininkos.

«Divas dienas cīnījāmies plecu pie pleca ar ļoti spēcīgām grila meistaru komandām – kūpinājām, marinējām un glazējām! Esam lepni, ka izdevās atvest mājās uzvaras – mums ir 1. vieta –  par desertu, 2. vieta – par brisketu. Paldies visai mūsu komandai! Mēs esam gatavi iekarot ļoti daudz!» atklāj Kristaps.

Kā saka pats meistars, viens no kustības virzieniem ir popularizēt Latvijas BBQ redzējumu, tādēļ sacensības ir nozīmīgas, notiek ļoti daudzās valstīs un ir plaši apmeklētas. Latvijā šādu pasākumu diemžēl nav. Tā kā sacīkstes šoreiz bija kaimiņvalstī, tuvu pie mājām, nevarēja nebraukt. Lietuvas BBQ asociācijas organizētajā pasākumā pulcējās spēcīgākās Lietuvas komandas, kuru vidū bija  dalībnieki ar pasaules čempionātu pieredzi, Baltkrievijas pārstāvji un Kristapa vadītā  komanda no Latvijas.

Turnīrā startēja 12 komandas, kas pulcēja aptuveni 60 dalībnieku. Bija jāpagatavo zivs, vista, burgers, briskets, ribas, deserts. Katrs pēc savas izvēles skatītāju priekam varēja meistarot kaut ko interesantu. Kristapa komanda nolēma kūpināt nutriju, rezultāts pēc gaļas marinēšanas bija fantastisks.

Ēdieni tika marinēti, kūpināti, grilēti un pasniegti vērtēšanai tiesnešiem, kas bijuši visai stingri un piekasīgi. Maltītes pagatavošanas laiks sniedzās no stundas līdz 15 stundām. Desertā «Oak’a BBQ» pasniedza kūpinātu brauniju ar brūklenēm, svaigu mango un citrusu sorbetu. Baušķenieki ieguva otro vietu kategorijā «Brisket», kas ir pati būtiskākā. Tas ir liellopa griezuma veids un BBQ karalis, ko ir ļoti grūti pagatavot. Gaļas gabals svēra trīsarpus kilogramus, un Kristapa komanda to gatavoja 15 stundas. Mājās parasti to meistarojot 20 – 25 stundas, bet tad tā svars esot no septiņiem līdz deviņiem kilogramiem. Citās kategorijās līdz augstajām vietām trūka viena vai piecu punktu.

«Ieguvām milzīgu pieredzi nākamajām sacensībām. Esam vieni no pirmajiem, kas Latvijā BBQ turnīros gūst godalgotas vietas,» teic baušķenieks.

Pievieno komentāru

Komentāri 3

Jorgis

Noprovēju vińu mērces,pietika,otrreiz noteikti nepirktu.Daudz par škidru un par dārgu.

pirms 15 dienām, 2019.10.03 21:59

Uzvards

Katram savs, man gan patīk un pērku.

pirms 15 dienām, 2019.10.03 23:17

Betons

Malacis,lai kāds viņš nebūtu un ko ne***u bet to ko viņš dara, dara no sirds un rezultātu paši redzat,nesmu vēl nogaršojis no viņa neko, bet noteikti to izdarīšu, jo skatoties viņa mistera darbus uz ekrāna notecēja siekalas :)

pirms 15 dienām, 2019.10.04 07:54

Vietējās ziņas

Uz bauskasdzive.lv pilno versiju